EA in de klas

Leren goed doen

Eén van de doelen van Effectief Altruïsme Vlaanderen is ons steentje bijdragen aan wereldburgerschapseducatie in Vlaanderen. Gezien de Effective Altruism beweging internationaal een erg jonge beweging is (in 2017 was de gemiddelde leeftijd van degene die de vragenlijst invulden 26 jaar), zijn studenten in Vlaanderen een logische doelgroep.

Ook dit doen met ondersteuning van onze internationale beweging. Zo is er SHIC (Students for High Impact Charity) die een curriculum voorzien om in het in de klas te hebben over:
– Vooroordelen veranderen (een op feiten gebaseerd beeld hebben op armoede)
– Anders denken over armoede (en de rol van goede doelen daarin)
– Dierenrechten
– Existentiële risico’s
– Loopbaankeuzes
– Giving Game

Al dit materiaal vind je hier , en je kan contact opnemen met SHIC door hen te mailen op tee@highimpactstudents.org . Sowieso vinden ze het bij SHIC leuk om te horen dat je hun materiaal gebruikt.

Wij hebben alvast de eerste twee lessen vertaald naar het Nederlands, level 1 over wat armoede is en level 5 over hoe je kan nadenken over de impact van een studie- en jobkeuze. Deze vind je hier:

 Ook om een Giving Game te geven in de klas hebben we materiaal, dankzij Gert Nelissen:

We willen deze pagina stapsgewijs laten groeien. Dus laat van je horen als je dit materiaal gebruikt, en als je zelf ander materiaal hebt vertaald of wil vertalen. Ook gastlessen of andere manieren van samenwerking zijn mogelijk!

info@eavlaanderen.org