Effectief Altruïsme Vlaanderen heeft nu zijn eerste grote activiteiten achter de rug: samen met het
Denkgelag ontvingen we Peter Singer, en in oktober organiseerden we een eerste studiedag in Gent. Daarna volgden activiteiten in Brugge, Brussel, Leuven, Halle, Gent, Antwerpen & Hasselt.

In Leuven heeft de studentengroep rond Effectief Altruïsme een eerste activiteit gehad, een introductie tot effectief altruïsme in het Engels. Maar liefst 80 mensen kwamen hiernaar toe. Voorlopig staat er niets gepland in het tweede semester. Als je student bent en graag een activiteit rond EA plant, laat van je horen!

Maar we hopen uiteraard dat het daarmee niet stopt. Dus werk je bij een organisatie die goed probeert te doen? Of vragen heeft bij het geld dat ze doneren? Geef je les? Of denk je mensen te kunnen bereiken die Effectief Altruïsme interessant vinden? Wij komen graag op bezoek. We kunnen gastlessen geven over het concept van Effectief Altruïsme, Giving Games organiseren (waarbij deelnemers drie goede doelen vergelijken en er een bepaald bedrag daadwerkelijk gestort wordt naar het gekozen goede doel, een interactieve manier om de principes van Effectief Altruïsme te leren kennen), mee doen aan debatten, leesclubs begeleiden, of samen bekijken wat de ideale activiteit is voor uw vraag en setting.

Hopelijk tot snel!