Stijn Bruers
Stijn Bruers
Stijn Bruers is doctor in de natuurkunde en doctor in de moraalfilosofie, met specialisatie in dierenethiek. Hij is auteur van boeken over milieufilosofie, ethiek, activisme en dierenrechten en hij geeft regelmatig voordrachten over deze onderwerpen. https://stijnbruers.wordpress.com/about/
Tobias Leenaert
Tobias Leenaert
Tobias Leenaert (1973) studeerde Germaanse talen en vergelijkende cultuurwetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij is oprichter en was lange tijd directeur van EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief), de organisatie die mensen informeert over de voordelen van minder of geen vlees eten. Samen met Dr. Melanie Joy richtte hij onlangs het Center for Effective Vegan Advocacy op. Hij blogt over veggie aangelegenheid op www.veganstrategist.org, werkt aan een boek over veggie strategie en communicatie, en is actief bij de Effectief Altruïsme beweging.
Kris Martens
Kris Martens
Kris Martens is klinisch psycholoog en gedragstherapeut en doctoreert momenteel aan de KU Leuven.
Mihir Gupta
Mihir Gupta
Mihir Gupta is a PhD student in Physics at KU Leuven and imec, working on biosensors for protein analysis. Mihir is mainly involved in EA KUL
Thomas Mermans
Thomas Mermans
Thomas Mermans studeerde af in de Taal- en Letterkunde, Latijn & Engels (2015-2016)” en zet momenteel zijn studies verder aan de KU Leuven in de natuurwetenschappelijke richting. Het thema dat hij het belangrijkst vindt van Effectief Altruïsme is dierenethiek.
Lie Verrijssen
Lie Verrijssen
Lie Verrijssen is cultureel antropoloog en leerkracht, en werkt momenteel voor Unia.
Ben De Groeve
Ben De Groeve
Ben De Groeve is afgestudeerd als bioloog, leerkracht en master in de milieusanering en het milieubeheer. Hij is bestuurslid van Sense, een Gentse studentenvereniging die sensibiliseert rond veganisme.
Gert Nelissen
Gert Nelissen
Gert Nelissen is student geschiedenis en zedenleer aan de Hogeschool PXL. Hij werkt als project manager bij Mise en Place. Gert houdt zich (onder andere) graag bezig met het onderwijzen van Effectief Altruïsme aan leerlingen en medestudenten
Berg Severens
Berg Severens
Berg is burgerlijk ingenieur en koos omwille van EA voor het ondernemerschap. Dit ziet hij als een manier om in de toekomst misschien significante donaties te kunnen doen, volgens effectief altruïsme één van de meest effectieve manieren om impact te creëren.
Jeroen Willems
Jeroen Willems
Jeroen Willems is documentaire-student aan het RITCS.
Jochen Vandenbergh
Jochen Vandenbergh
Jochen Vandenbergh werkt als copywriter en geeft ook Nederlands aan anderstalige nieuwkomers. Daarvoor werkte hij tien jaar als freelancejournalist. Hij schreef voor Het Nieuwsblad, De Standaard, Trends en Knack. Hij is een Effectieve Altruïst omdat er waarschijnlijk nog nooit zoveel mogelijkheden waren om de wereld te verbeteren dan diegenen die vandaag klaarliggen voor hoogopgeleide, welvarende mensen zoals hijzelf.
?
?
Effectief Altruïsme Vlaanderen is momenteel een feitelijke vereniging zonder veel structuur en krachten. Elke vorm van medewerking is dus handig. Zin om te helpen met het organiseren van een event? Of je bezig te houden met deze website of onze sociale media? Ken je iets van boekhouding? Of wil je inhoudelijk wat bijdragen door lezingen te geven, of de effectiviteit van een Belgische NGO onderzoeken? Of nog een heel ander idee? Laat het ons weten!

In onderstaande video’s zien jullie een interview door Zwijgen Is Geen Optie met Tobias Leenaert, vervolgens een ander filmpje van Tobias gemaakt door Jeroen Willems voor zijn opleiding tot regisseur en tot slotte een getuigenis van Gert Nelissen over wat hij doet met Effectief Altruïsme. Dat filmpje leert je ook wat over Giving Games.